Fem saker du inte får glömma att packa med på resan

Växla.nu fokuserar på resevaluta. Men det finns fler saker du ska tänka innan du reser. Att glömma att ta med något kan vara allt ifrån irriterande till katastrofalt. Oavsett om du reser för arbete, nöje eller ett äventyr är det alltid viktigt att vara väl förberedd. Här kommer en lista över fem saker som du absolut inte får glömma att packa ner i ditt bagage innan du ger dig iväg på din nästa resa.

  1. Reseadaptern: En av de vanligaste sakerna resenärer glömmer är reseadaptern. Eluttagen varierar beroende på vilket land du besöker, och det sista du vill är att komma fram till ditt hotellrum och upptäcka att du inte kan ladda din telefon, dator eller andra elektroniska apparater. Det finns universella reseadaptrar som fungerar i flera länder, vilket kan vara en bra investering om du reser mycket. Men tänk på att t.ex. Indiens och Sydafrikas standarder inte brukar finnas med i dessa.
  2. Personliga mediciner och hälsoartiklar: Om du tar regelbundna mediciner, glöm inte att ta med dem och se till att du har tillräckligt för hela din resa. Det är också en bra idé att ha ett litet första hjälpen-kit med saker som plåster, smärtstillande medel och annat du kan behöva i en nödsituation.
  3. Kopia av dina viktiga dokument: Det är alltid en bra idé att ha en kopia av dina viktiga dokument, såsom pass, visum, försäkringspapper och andra viktiga handlingar. I händelse av att du skulle förlora dina originaldokument kommer dessa kopior att vara ovärderliga. Förvara kopior separat från originalen.
  4. Resebrandvarnare: En resebrandvarnare är ett kompakt och bärbart verktyg designat för att upptäcka rök och brand när man är på resa. Extra viktigt att ta med sig är när du bor på AirBnB, i en stuga eller campar eftersom att det inte är säkert att brandvarnare finns installerade. För hotell brukar det finnas krav på brandvarnare men det förekommer länder och platser där brandsäkerheten kan vara okänd eller otillförlitlig. Genom att ta med en egen brandvarnare kan du känna dig säkrare, veta att du har en tidig varning om något skulle gå fel. Det är alltid bättre att vara på den säkra sidan, särskilt när det gäller brandsäkerhet.
  5. Laddare och powerbanks: Förutom reseadaptern, kom ihåg att packa alla nödvändiga laddare för dina apparater. Det kan också vara en bra idé att ha med dig en powerbank. Så slipper du leta eluttag utan kan fokusera på resan.
Reseadapter, valuta och pass - Storbritannien